دانشکده ادبیات و علوم انسانی

دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه تهران
دریافت رزومه

اهداف راه اندازی رشته  حقوق خصوصی

هدف از این دوره تربیت کارشناسی ارشد در رشته حقوق خصوصی است از طریق بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی و بینش حقوقی دانش آموختگان دوره کارشناسی، توأم با آموزش روش تحقیق و تقویت قدرت استنباط و تجزیه و تحلیل مسائل حقوقی است . آشنا ساختن دانشجویان کشورهای اسلامی با موضوعات فوق و آماده شدن برای تدریس در مراکز علمی کشور خود از مهمترین اهداف ایجاد این رشته است.

معرفی رشته حقوق خصوصی

حقوق خصوصي از قديمي‌ترين رشته‌هاي دانش حقوق و اساس بسياري از رشته‌هايي است كه در سال‌هاي اخير به دليل توسعه اين دانش در نظام آموزشي رسمي كشور به عنوان رشته مستقل تدريس مي‌شود، در واقع موضوع حقوق داخلي در تقسيم‌بندي كلي سنتي به دو حوزه حقوق خصوصي و حقوق‌عمومي تقسيم مي‌شود. بر پايه اين تقسيم‌بندي كليه رشته‌هاي مرتبط با حقوق داخل ...كشور در يكي از دو گروه فوق قرار مي‌گيرند.بنا براين حقوق خصوصي در معنای عام شامل كليه‌ی رشته‌هايي است كه قواعد حقوقي مورد بحث در آن‌ها روابط اشخاص جامعه با يكديگر را تنظيم مي‌كند و حقوق‌عمومي تنظيم كننده روابط متقابل اشخاص و دولت‌ها با يكديگر است. در حال حاضر موضوعات مورد بحث در رشته حقوق خصوصي دانشگاه‌هاي كشور به طور كلي به دو حوزه‌ی حقوق مدني و حقوق تجارت مربوط هستند هر چند واحدهاي درسي ديگري نيز در اين رشته تدريس مي‌شود ولي تاكيد اصلي بر آموزش حقوق مدني و حقوق تجارت در سطوح پيشرفته و تطبيقي است.

توضیحات :

حقوق خصوصی به روابط بین خود مردم می پردازد که مهمترین آنها روابط تجاری است که عامل ایجاد رشته حقوق تجارت شده است و یا مسائل مربوط به حقوق مدنی است که از آن جمله می توان به اموال، مالکیت، قراردادها، مسوولیت هایی که اشخاص در خطاهایی که مرتکب می شوند برایشان به وجود می آید مثل مسوولیت ناشی از حوادث، قواعد مربوط به ارث، وصیت، ولادت، اقامتگاه اشخاص و دهها مورد دیگر اشاره کرد. برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد ( ناپیوسته) حقوق خصوصی بر اساس رهنمودها و موافقت اصولی اعضاء محترم ستاد انقلاب فرهنگی سابق و سایر آیین نامه ها و مقررات آموزشی مربوط تنظیم شده است.

دکتر سلمان عمرانی
دكتري حقوق کیفری و جرم شناسی از دانشگاه تربیت مدرس

معرفی رشته حقوق جزا و جرم شناسی

حقوق جزا در مفهوم امروزی‌ آن، رشته ای نظام مند و دارای اصول و قواعد کلی ناظر بر جنبه های ماهوی و شکلی مستقل از هم م ی‌باشد، که با تمامِ ابعاد زندگی فردی و اجتماعی شهروندان در ارتباطِ تنگاتنگ است. این رشته از حقوق -که از شاخه‌های اصلی حقوق عمومی محسوب می‌شود- خود دارای رشته‌های مختلفی می‌باشد؛ که به تفاوت موضوعات و روش، تقسیم شده‌اند: حقوق جزای اقتصادی، حقوق جزای بین‌الملل، فلسفه حقوق کیفری،... از جمله این مواردند. تحول روزافزون حقوق جزا در جوامع مختلف باعث شده تا این رشته، به یکی از پرشتاب ترین گرایش‌های حقوق تبدیل شود، چرا که به تناسب تحول در سبک زندگی انسان‌ها، روش‌های ارتکاب جرم نیز نو به نو روزآمد شده و مسائل جدیدی را پیش روی نهادهای کنترل کننده جرم قرار می‌دهد. در یک چنین بستری، رشته حقوق جزا با استفاده از دستاورد‌های سایر رشته‌های علمی (حقوقی و غیرحقوقی) می‌کوشد تا تحلیل درستی از عدالت کیفری به دست داده و راهکارهای مناسب برای اصلاح آن را عرضه دارد. در این راستا، با تلفیق علوم جرمشناسی و کیفرشناسی، که از جمله علوم میان رشته‌ای نسبتاً نوظهور است، رشته‌ی «حقوق جزا و جرمشناسی» به وجود آمده تا ضمن نگاه به واقعیت‌های پدیده مجرمانه در جامعه، قواعد الزام‌آور کیفری را نیز مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. این رشته، بر اساس نظام آموزش عالی ایران، دارای 32 واحد است که پس از گذراندنِ دروس پیش‌نیاز مورد نظر این مرکز، به دانشجویان ارائه می‌شود. از جمله مسائلی که موجبِ افزایش اهمیتِ جایگاه این رشته در تمام نظام‌های حقوقی و سیاسی در جهان گردیده است، رابطه وثیق آن با مبانی سیاسی و ایدئولوژیک نظام حقوقی حاکم بر هر کشور است. هر چند که در ادبیات رایج منابع حقوقی در جهان، بر این مساله تاکید نمی‌شود، اما در عمل، مبانی لیبرالیسم سیاسی و اخلاقی به عنوان پیش‌فرض مطالعات حقوق جزا در نظر گرفته شده است. همین مسأله موجب شده تا استفاده آسان و بی دغدغه از منابع علمی غربی، در نظام‌های حقوقی اسلامی با چالش روبرو گردد. همین مساله موجب شده تا بازاندیشی مبانی نظام حقوق جزا و سیاست جنایی در کشورهای اسلامی، بر اساس اندیشه‌های ناب الهی، مورد توجه این مرکز قرار گیرد. مرکز آموزش عالی اهل بیت، در راستای این سیاست فضای آموزشی و پژوهشی مناسبی را فراهم آورده تا دانشجویانِ مسلمانِ غیرایرانی بتوانند با بهره‌گیری از اساتید حقوق جزا و حقوق اسلامی، در راه اعتلای حقوق جزای اسلامی گام بردارند.

دکتر مسلم نادعلی زاده
دكتري  زبان و ادبیات فارسی

معرفی رشته زبان و ادبیات فارسی

این گروه به آموزش زبان وادبیات فارسی به عنوان زبانی با قدمت چند هزار ساله و برخوردار از اندیشه، دانش، فرهنگ و تمدّن ایران می‌پردازد. محتوا و قالب جذاب و شیرین این زبان که با مفاهیم عرفانی و اخلاقی آمیخته است، علاقه‌مندان بسیاری را در سراسر جهان جذب کرده و کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی را در بسیاری از دانشگاه‌های جهان به وجود آورده است. از این رو، دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند به عنوان مدرس این رشته در دانشگاه‌های کشور خود به تدریس بپردازند.

ارتباط با  دانشکده ادبیات و علوم انسانی

22457563 (21)(0098) (ریاست / گروه حقوق خصوصی)

22457564 (21)(0098) ( گروه حقوق جزا و جرم شناسی)

22457566 (21)(0098) (گروه زبان و ادبیات فارسی)