• دانشجویی و فرهنگی
  • معاونت دانشجویی و فرهنگی

معرّفی، اهداف و وظایف معاونت دانشجویی و فرهنگی

1- تعریف

حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی، یکی از معاونت­های تعریف شده در دانشگاه است که در راستای برطرف نمودن نیازهای دانشجویی ـ رفاهی  و ­ فرهنگی ـ تربیتی دانشجویان فعالیت می­نماید. این معاونت از دو مدیریت با نام­های مدیریت امور دانشجویی (تأمین­ کننده نیازهای دانشجویی ـ رفاهی) و مدیریت امور فرهنگی و فوق­ برنامه (تأمین­ کننده نیازهای فرهنگی ـ تربیتی) تشکیل می­شود.

2- اهداف و وظایف در حوزه های کلان

وظایف معاونت دانشجویی و فرهنگی در حوزه­های کلان را می­توان در دو حوزه زیر تقسیم­ بندی نمود:

حوزه­های فرهنگی ـ تربیتی

حوزه­های دانشجویی ـرفاهی

2-1- حوزه های فرهنگی ـ تربیتی

1- برنامه­ ریزی جهت ایجاد شرایط لازم برای حاکم کردن فضای معنوی و ایمانی و ایجاد زیرساخت­های لازم برای تزکیه محیط علمی و فرهنگی دانشگاه (اعم از کارمندی، اساتید و دانشجویان).

2-برنامه­ ریزی و ایجاد شرایط مناسب براي گسترش و تعميق مباني اعتقادی دین مبین اسلام و فرهنگ ناب تشیع و نظریه مترقی ولایت فقیه با استفاده از ظرفیت دانشجویان و اساتید متعهد و همراه بودن تعلیم با تربیت.

3- اتخاذ رویکردهای مناسب اجرایی برای گسترش فرهنگ قرآن و اهل بیت (علیهم­ السلام)و ارتقاء سطح دانش دانشجویان نسبت به دو ثقل کبیر و اکبر در راستای ایجاد بینش مناسب به ­منظور تحلیل مسائل مبتلا­ به دنیای اسلام.

4- برنامه­ ریزی در جهت آشنایی بیشتر دانشجویان با مبانی انقلاب اسلامی و اندیشه ­های حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت ­الله خامنه­ ای به عنوان پرچمداران برپایی حکومت اصیل اسلامی در جهان به­ منظور زمینه­ سازی برای ایجاد حکومت جهانی اسلام به رهبری حضرت ولی­عصر (عج).

4- برنامه ­ریزی­ لازم در حوزه امور بهداشت روانی دانشجویان با همکاری مرکز مشاوره دانشجویی.

5- برنامه­ ریزی در راستای ایجاد سازوکار مناسب جهت ارزیابی مستمرفرهنگی دانشجویان با همکاری اساتید متعهد با استفاده از شناسنامه فرهنگی و در نهایت ارائه طرح­های مناسب برای رفع مشکلات فرهنگی دانشجویان با استفاده از بستر شورای فرهنگی دانشگاه.

6- سیاست­گذاری و ایجاد زیرساخت­های مناسب جهت نشر افکار و آثار فرهنگی ناب انقلاب اسلامی در میان دانشجویان و ایجاد بستر مناسب برای بسط روابط متقابل فرهنگی.

7- ایجاد ساختارهای مناسب برای برقراری پيوند سازنده و سودمند ميان استاد و دانشجو با همكاري معاونت آموزشي.

8- ايجاد هماهنگي بین واحدهای مختلف مدیریتی دانشگاه براي فعاليت­هاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي در دانشگاه با استفاده از ظرفیت­های تعریف شده در دانشگاه مانند هیأت رئیسه و شورای فرهنگی دانشگاه.

9- برنامه­ ریزی و ایجاد زیرساخت­های مناسب جهت مهارت­افزایی دانشجویان در حوزه­های مختلف مورد نیاز متناسب با شرایط زمانی و مکانی با برگزاری کلاس­ها، کارگاه­ها و ....

10- بهره­ گیری از توانایی­های دانشجویان نخبه و متعهد در ایام مختلف برای تبلیغ در داخل و خارج کشور به­منظور بهره­برداری از آن­ها در راستای گسترش فرهنگ و معاف اهل بیت (علیهم ­السلام) و انقلاب اسلامی.

11- ایجاد فضای مناسب به منظور تحقق اهداف سه­ گانه تعلیم، تهذیب و ورزش جهت سالم­سازی روحی و جسمی دانشجویان در کنار آموزش­های تخصصی علمی با برگزاری منظم و هدفمند اردوهای کوتاه ­مدت و میان­مدت دانشجویی با در نظر گرفتن سه رویکرد علمی ـ فرهنگی، امنیتی و اقتصادی در برگزاری اردو­ها.

12- ایجاد فضای مناسب جهت تبادل فرهنگ­ها بین دانشجویان کشورهای مختلف و تلاش در راستای کاهش تنش­های فرهنگی میان دانشجویان کشور­های مختلف و آموزش رها نمودن تعصبات واهی ناشی از اختلافات جغرافیایی و تمسک به مشترکات دینی و مذهبی در راستای تحقق زیرساخت­های حکومت جهانی اسلام به رهبری حضرت ولی­عصر (عج).

13- برنامه­ ریزی در راستای ایجاد زیرساخت­های لازم در دانشگاه جهت تبدیل آن به قطب فرهنگی دانشجویان غیرایرانی کشور.

14- برنامه­ ریزی جهت به وجود آوردن زیرساخت­های لازم برای برگزاری چهار برنامه مهم فرهنگی به­عنوان نقاط عطف کارهای فرهنگی ـ تربیتی دانشگاه، در راستای تعمیق مبانی فکری و عقیدتی دانشجویان (که در طول دوران تحصیل هر دانشجو حداقل یک بار انجام گیرند): اردوی زیارتی مشهد مقدس، اردوی زیارتی و راهپیمایی کربلای معلی در اربعین امام حسین (علیه ­السلام)، اردوی راهیان نور و برگزاری مراسم اعتکاف در ایام ماه مبارک رجب.

15- دبیر شورای فرهنگی و تعمیق مبانی و ارزش­های اسلامی و پیگیری مصوبات آن جهت اجرای منظم به­منظور تحقق اهداف کلان فرهنگی دانشگاه.

16- برنامه ­ریزی و ایجاد زیرساخت­های لازم جهت تقویت بنیه اعتقادی دانشجویان، اساتید و کارمندان در حوزه­­های مختلف و ایجاد بستر مناسب برای برقراری ارتباط هرچه بیشتر آن­ها و منابع اصیل  اسلامی.

2-2- حوزه های دانشجویی ـ رفاهی

1- ایجاد فضای خوابگاهی مناسب برای دانشجویان با درنظر گرفتن ویژگیهای ملیتی و نیازهای روحی آن­ها.

2- برنامه­ ریزی و اجرای طرح­های حمایتی برای سلامت جسمی و روحی دانشجویان.

3- پیگیری منظم امور مربوط به اقامت دانشجویان و رفع مشکلات مربوطه در کنار توجه به ظرفیت مدت اقامت­ آنها، متناسب با سنوات تحصیلی دانشجویان، با همکاری معاونت آموزشی.

4- تشکیل کمیسیون موارد خاص دانشگاه جهت بررسی مشکلات دانشجویی به­عنوان دبیر.

5- بررسی کیفیت تغذیه دانشجویان و رفع مشکلات موجود با همکاری معاونت اداری و مالی.

6- در نظر گرفتن بسته­ های حمایتی رفاهی برای دانشجویان در ایام و شرایط خاص.

7- برنامه ­ریزی جهت تأمین کمک­هزینه تحصیلی ماهانه دانشجویان با همکاری معاونت اداری و مالی و تنظیم آئین نامه واحد رفاهی برای دانشجویان و اجرای دقیق آن.

8- اتخاذ سیاست­های اجرایی لازم و ایجاد بستر مناسب در پایان هر سال تحصیلی جهت مراجعت دانشجویان به کشورهای خود به­ منظور رفع مشکلات زیربنایی خوابگاه­ها.

9- همکاری مستمر با امور بین الملل و ارائه راهکارهای مناسب برای جذب دانشجوی نخبه علمی و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و پیشنهاد زمان پذیرش واحد در طول سال در راستای نظام­بخشی در قسمت­های مختلف.

10- فعال­سازی کمیته انظباطی بدوی دانشجویی به­ عنوان رئیس

هیج مقاله ای در این دسته موجود نیست ، اگر نام زیر دسته ها نمایش داده می شود، آن ها شامل مقالاتی هستند.