امضای توافق‌نامه دانشگاه بین‌المللی اهل بیت “علیهم السلام” با دانشگاه دمشق در سوریه

توافق‌نامه همکاری علمی دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت “علیهم السلام” با دانشگاه دمشق در سوریه، با هدف تعمیق و توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی و تشویق به تبادل دانشجو و دانشگاه صبح امروز امضا شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت (ع) به نقل از پایگاه خبری دانشگاه دمشق در سوریه؛ این توافق نامه شامل همکاری مشترک بین دو دانشگاه در ایجاد فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک، نظارت مشترک بر پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری مورد علاقه دو دانشگاه، علاوه بر برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای مشترک علمی در سطح محلی و بین المللی و همکاری در این زمینه، عضویت دو طرف در جوامع و مؤسسات دانشگاهی بین المللی بوده است.

این توافق نامه، به امضای رئیس دانشگاه دمشق، دکتر محمد یاسر عبدین و رئیس دانشگاه بین المللی اهل بیت، دکتر سعید جازاری معموئی، به دنبال همکاری در ایجاد گروه‌های دانشگاهی مورد نیاز دو طرف و ایجاد مطالعه مشترک است. دوره‌ها در تخصص‌های مختلف و مراحل متفاوت و صدور گواهینامه‌های فارغ التحصیلی مشترک پس از تصویب توسط شورای آموزش عالی در دو کشور از دیگر زوایای این توافق نامه بود.

دو طرف همچنین توافق کردند که از قابلیت‌ها، آموزش و خدمات علمی پژوهشی،  شبکه رسانه‌ای، نشریات، کتابخانه‌ها، مراکز اسناد و مراکز انتشارات بهره‌مند شوند و از مهارت استادان به عنوان سرپرست و دستیار پایان نامه‌ها و پایان نامه‌ها بهره بگیرند.

همچنین در یکی از مفاد این توافق نامه، مبادله دانشجویان تحصیلات تکمیلی بین دو طرف بر اساس ظرفیت و نیازهای جاذب موجود مطابق با قوانین و مقررات متقابل مربوطه را مشخص کرده است و فرایند اعزام ها مطابق با قوانین و مقررات موجود، ابزار لازم را برای فراهم کردن فرصت‎های تحقیق برای اساتید هر دو طرف ایجاد خواهد کرد.

در این توافق‌نامه همچنین همکاری در زمینه انتشار مقالات علمی در مجلات مورد تأیید دو طرف و ایجاد دپارتمان‌های مشترک برای تحقیقات علمی در سطح بین المللی پیش بینی شده است.

همچنین تلاش برای تسهیل استفاده از آزمایشگاه‌ها، تجهیزات و توانایی های علمی موجود برای دو طرف، برنامه‌ریزی و هماهنگی برای ایجاد بستری برای آموزش الکترونیکی و آموزش از راه دور برای تسهیل کار و ایجاد تعامل مورد نیاز بین بخشهای مربوطه در دو طرف دانشگاه‌ها مورد توافق قرار گرفت .

در آخر نیز در مورد سازوکار اجرای مفاد توافق نامه، دو طرف توافق کردند که کمیته مشترکی از سوی دو دانشگاه تعیین شود تا مسئولیت سازماندهی و پیشنهاد برنامه‌ها و مقررات اجرایی، هماهنگی و پیگیری امور و نظارت بر اجرای این توافق نامه را بر عهده بگیرد.