سمینار معرفی مهمترین آثار مرتبط با وضعیت شناسی شیعیان در تاریخ معاصر افغانستان برگزار شد

سمینار معرفی مهمترین آثار مرتبط با وضعیت شناسی شیعیان در تاریخ معاصر افغانستان، روز یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ به همت معاونت پژوهش و فناوری در دانشگاه بین‌المللی اهل بیت (ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت(ع) در این سمینار که با همکاری گروه تاریخ اسلام دانشگاه برگزار شد آقایان  حجّت الاسلام و المسلمین دکتر زارع خورمیزی، عضو هیأت علمی گروه تاریخ اسلام و حجّت الاسلام و المسلمین دکتر محمدرضا پیری، پژوهشگر مجمع جهانی اهل بیت (ع) در حوزه افغانستان به ارائه بحث پرداختند.

دکتر زارع خورمیزی هدف از برگزاری این سمینار را معرفی شمایی از آثاری که در مورد تاریخ سیاسی معاصر افغانستان به رشته تحریر در آمده و همچنین آشنایی دانشجویان با نقاط ابهامی که تا به حال کتاب و مقاله در مورد آن کمتر نوشته شده، دانست و افزود: ما اگر بخواهیم به وضعیت شناسی شیعه در افغانستان بپردازدیم باید حدوداً هشت موضوع را مورد توجه قرار دهیم.

دکتر زارع گفت : ما در بحث وضعیت شناسی سیاسی شیعه در افغانستان باید بگوییم که تاریخ معاصر افغانستان دو مؤلفه مهم نسبت به شیعه را شاهد بوده است مؤلفه داخلی که بحث قومیت  است و دوم مؤلفه خارجی که محور آن بحث استعماری است .

دکتر محمدرضا پیری نیز در این نشست گفت برای وضعیت شناسی شیعیان افغانستان ما در چهار حوزه  می توانیم کار بکنیم و آن وضعیت فرهنگی و مذهبی، وضعیت اجتماعی و سیاسی، وضعیت اقتصادی و وضعیت امنیتی شیعیان افغانستان است.

دکتر پیری افزود، یکی از ویژگی های خوب افغانستان نظام مکتب خانه آن است عموم شیعیان افغانستان خواندن و نوشتن را در فضای مکتب خانه ای یاد گرفته اند لذا عمق فکری شیعیان در افغانستان نسبت به جاهای دیگر خیلی بیشتر است.

در پایان نشست دانشجویان نیز سؤالات خود را در مورد بحث مطرح و پاسخ مناسب دریافت کردند.