تسلیت رئیس دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) در پی درگذشت استاد مهدوی دامغانی

رئیس دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) درگذشت استاد احمد مهدوی دامغانی را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) و به نقل از خبرگزاری حوزه، دکتر جازاری رئیس دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) در پیامی با تسلیت درگذشت استاد مهدوی دامغانی آورده است: رحلت جانسوز و مولم عالم جلیل القدر، علامه گرانمایه و فرهیخته متخلق به خلق کریم، جناب احمد مهدوی دامغانی طاب ثراه را به اندیشمندان و نخبگان مکتب تشیع، حوزه های علمیه صانها الله عن التوانی و جامعه دانشگاهی تسلیت عرض می نماییم.

آن نخبه روزگار، الگوی اهل معرفت و جمع بین محامد و محاسن حوزه و دانشگاه و زبده علمی و معرفتی این دو منزلگاه علم و اندیشه بود که سالیان متمادی رایت مکتب خردگرا و معرفت آیین تشیع را در دانشگاه های غرب بر افراشته نگاه داشت.

لسان او زمزمه توسل، نگاه او تجسم مفهوم انتظار، کردار او تجلی اخلاق کریمانه و اندیشه اش تداعی حکمت و معرفت بود که در پرتو این خصایص ، بسا شاگرد و مشتاق که در مجلس درس او پرورش یافتند و صدها تشنه که از چشمه ارشادات و افاضات او سیراب شدند.

گرچه خود را به جبر تقابل روزگار در عزلت غربت گرفتار می دید، مهر وجودش از تابش و چشمه تتبعش از جوشش نیفتاد و از صفای خاطر، بامدادش به جانب مشرق طوس ملتجی،و غروبش به سمت سامرا ملتزم و در لب نغمه :«به مستجیری درگاهت آمدم رحمی» می نواخت. گوهری بود در ادب و فرهنگ بی نظیر، در تضلع و تواضع بی همتا و در ژرفای نظر و رای بی بدیل. گرچه از امواج مصائب دهر دون مصون نماند و از طریق ملالت آن، بی بهره عبور ننمود، اما نه عشقش به مکتب نشیبی دید و نه میلش به وطن کاستی یافت.

گویی صلاح به این دید که نفس منفس او رونق سرزمین غربت بماند و کلامش حجت موجه اهل آن دیار. آنکه در فقاهت و اجتهادش بزرگانی همچون آیه الله العظمی مرعشی نجفی قدس الله نفسه تصدیق صادر فرمودند و در معرفتش ذوانفاس حوزه خراسان عصر معرفت گواهی مرقوم داشتند و اعیان حوزات و جامعات شهادت ها داده اند از این دار ملال رخت بر بست و جمع مریدان و تشنگان تتبعات و افاضاتش را در حسرت گذاشت.

بعید است که این دهر سفله پرور را تاب و توان جلوه ای دگر همچو آن آفتاب اهل معنی فراهم آید و مادر گیتی به زایش همچون او مفتخر گردد.

به نوبه خویش فقدان او را ضایعه ای سخت بر نسل بزرگان ادب و معرفت ایران اسلامی می دانم که برخی سالیان مدید در انتظار مراجعتش به موطن دست به دعا، جمله ای در ذکر محاسن او به ثنا و پاره ای در ذکر خیر او در حلقه اهل وفا بودند.

قطعا در این آنات و لحظات بر مائده لطف مولایش علی بن موسی الرضا علیه التحیه و الثنا نشسته، دیده بر احسان آن اولیا نعم بسته و از محن و هموم این زمانه رسته است.

یادش جاودانه این سرزمین اهل معرفت و روحش قرین عنایات اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهم باد.

سعید جازاری معمویی