
با حضور تعدادی از دانشجویان؛
نشست «تحلیل جرم نسل کشی» برگزار شد/ دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) نخستین دادگاه دائمی بین المللی
نشست تخصصی تحلیل جرم نسل کشی، با عنوان «بهرهگیری از فرصتهای بینالمللی برای پیشگیری و مبارزه با نسلکشی» روز چهارشنبه 25 خردادماه 1401 در سالن همایشهای دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی اهل بیت علیهم السلام، نشست تخصصی تحلیل جرم نسل کشی، با عنوان «بهرهگیری از فرصتهای بینالمللی برای پیشگیری و مبارزه با نسلکشی» روز چهارشنبه 25 خردادماه 1401 با سخنرانی دکتر عیدمحمد احمدی، حقوقدان و استاد دانشگاه به همّت انجمن علمی دانشجویان حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع) و با همکاری معاونت پژوهشی و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه برگزار شد.
امید رستمی غازانی مدیر گروه حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) و دبیر علمی نشست،ضمن خوشآمد گویی به مهمانان و شرکت کنندگان بیان کرد: اساتید برجستهای مثل دکتر احمدی از سرمایههای علمی محسوب میشوند.
رستمی غازانی تصریح کرد: دکتر احمدی یکی از چهره های فعال علمی افغانستان است که دانشجویان ارزنده ای را در رشته حقوق جزا و جرم شناسی تربیت کرده است.
وی با بیان اهمیت جرم نسلکشی افزود: نسلکشی از جمله مباحث مهم حقوق بینالملل کیفری است که متاسفانه امروزه بعضی از کشور ها به آن مبتلا شدهاند.
جرم نسل کشی به عنوان یکی از مهمترین جرایم بین المللی مورد توجه سازمان ها و مجامع بین المللی قرار گرفته و ما باید به آن بپرازیم.
در ادامه دکتر عیدمحمد احمدی، حقوقدان و استاد دانشگاه، به چگونگی و هدف از تشکیل دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) پرداخت و بیان کرد: کشورها جهت حفظ نظم و امنیت خود، اقدام به تشکیل دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) کردند تا بر جرایم جنایات علیه بشریت، نسلکشی و جنایات جنگی مشخصتر رسیدگی شود.
حقوقدان و استاد دانشگاه با بیان ارکان تشکیل دهنده جرایم نسل کشی و تطابق آن با حملات انتحاری و انفجاری افغانستان گفت: حملات انتحاری که در سال های اخیر، بیشتر در مناطق خاص افغانستان انجام می شود؛ عمدتا قوم خاصی را مورد هدف قرار داده است.
وی اظهار کرد: می توان گفت جرم نسلکشی در کشور افغانستان انجام یافته و وظیفه ما حقوق دانان است که از طرف خانوادههای شهدا علیه مرتکبان نسلکشی طرح دعوا کنیم و خواهان بررسی آن شویم.