نشست علمی نظریه دولت اسمائی در عرفان اسلامی برگزار شد

نشست علمی با موضوع دولت بایسته از منظر عرفان اسلامی با سخنرانی، حجّت الاسلام دکتر محمد مهدی گرجیان  استاد تمام رشته عرفان و عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم صبح روزسه شنبه 2 دیماه 1399، در سالن نشست های علمی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)  برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)، در این نشست  که با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد دکتر گرجیان یکی از مهمترین آموزه های عرفانی را بحث اسماء و صفات الهی و ظهورات اسمایی و صفاتی حضرت حق معرفی و در همین راستا بیان کردند: همان گونه که ابن عربی در انشاء الدوائر آورده است ، مفاتیح غیب است و احدی جز خدواند و هر آن که تجلیات حقانی با هویت ذاتیه اش بر آنان تجلی شود، کس دیگری برآن آگاهی ندارد.

وی در ادامه افزود : اسماء به سه قسم اسماء الذات، اسماء صفات و اسماء الافعال تقسیم می شوند. برخی از اسماء الافعال مثل اسماء حاکم بر ارواح قدسی و هر آنچه تحت زمان قرار نگیرد و برخی نیز منقطع الاخر و یا منقطع الطرفین هستند.

دکتر گرجیان در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار کرد: طرح مدلی متناسب با مدل اسمایی و ایجاد زمینه برای تحقق آن مدل عالی و غایی برای این عالم در حد وسع فکری و گنجایش دنیا می تواند مدل نوآمد و شایسته و بایسته ای جهت حاکمیت دینی باشد تا صرفاً جهت ایجاد حکومت دینی از مدل آن پیروی نگردد. در آن صورت می توان گفت نظام ولایت فقیه و لوازم و جوانب آن می تواند تفسیری از آن نظام شایسته باشد که تکمیل آن در مرحله تئوری بایسته می تواند بسیاری از نواقص موجود را برطرف کند.

گفتی است در پایان این نشست لوحی به رسم یادبود به حجّت الاسلام دکتر مهدی گرجیان اهداء شد.

لازم به ذکر است این نسشت با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی دانشگاه برگزار شد.