• العربية
  • English
  • فارسی
  • کارکنان
  • اعضاء هیئت علمی
  • درباره ما

    سازمان دانشگاه

    • سازمان دانشگاه
    • حوزه ریاست
    • اداره های وابسته
    • نمودار سازمانی
    • تماس با ما
    • معاونت ها
    • معاونت ارتباطات و امور بین الملل
    • معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی
    • معاونت پژوهش و فناوری
    • معاونت فرهنگی و دانشجویی
    • معاونت اداری و مالی
    • آشنایی با دانشگاه
    • تاریخچه
    • بروشور معرفی دانشگاه
    • چند رسانه ای
    • اطلاع رسانی
    • اطلاعیه ها
    • اخبار
    • دانشگاه در آینه رسانه
    • سایر
    • شماره های تماس
    • نقشه وب سایت
  • آموزش

    دانشکده ها و مراکز

    • دانشکده مطالعات اسلامی
    • گروه تاریخ اسلام
    • گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
    • گروه فلسفه و کلام اسلامی
    • گروه ادیان و عرفان
    • دانشکده ادبیات
    • گروه زبان و ادبیات فارسی
    • گروه زبان و ادبیات فارسی ویژه غیر فارسی زبانان
    • دانشکده حقوق و علوم سیاسی
    • گروه حقوق خصوصی
    • گروه حقوق جزا و جرم شناسی
    • گروه روابط بین الملل
    • دانشکده اقتصاد و مدیریت
    • گروه علوم اقتصادی
    • گروه مدیریت بازرگانی
    • دانشکده علوم اجتماعی و رفتاری
    • گروه علوم ارتباطات اجتماعی
    • گروه مردم شناسی
    • گروه مطالعات زنان
    • دپارتمانها
    • دپارتمان مطالعات و تحقیقات زنان
    • دپارتمان زبان
    • دانشکده فنی و مهندسی
    • گروه مهندسی مکاترونیک
    • گروه مهندسی معماری
    • گروه مهندسی عمران
    • گروه مهندسی کامپیوتر
    • مراکز نوآوری
    • مرکز نوآوری بین المللی یاس
    • آموزش
    • قوانین و آیین نامه های آموزشی
    • تقویم آموزشی
    • کاربرگ های آموزشی
  • پژوهش

    رویدادهای پژوهشی

    • پژوهش
    • رویدادهای علمی
    • تازه های نشر
    • پایان نامه ها
    • اطلاعیه های برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه
    • انتشارات دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)
    • کنفرانس بین المللی علوم نوین در مهندسی
    • مجلات و نشریات
    • دوفصلنامه مطالعات تطبیقی تاریخ و فرهنگ اسلامی
    • فصلنامه علمی مطالعات ادبیات شیعی
    • دوفصلنامه پژوهش های اسلامی خاورشناسان
    • نشریه بین المللی مطالعات زنان مسلمان
    • نشریه تحقیقات کاربردی در مهندسی کامپیوتر و مکاترونیک
    • فصلنامه مطالعات جهانی کسب و کار و تجارت
    • نشریه مفهوم و ساختار عملكرد در مهندسي
  • پذیرش

    پذیرش دانشجو

    • رشته ها و برنامه ها
    • کارشناسی
    • کارشناسی ارشد
    • دکتری
    • پذیرش دانشجو
    • شرایط عمومی پذیرش
    • مدارک مورد نیاز
    • فرآیند ثبت نام
    • زمان بندی
    • ویزا
    • مدارک مورد نیاز
    • فرآیند درخواست ویزا
    • ورود و خروج، اقامت
    • بورسیه
    • شرایط
    • تسهیلات
    • اطلاعات مفید
    • خوابگاه
    • بیمه
    • هزینه ها در ایران
    • شهریه
    • چرا دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)
    • با دانشجویان و دانش آموختگان
    • همین حالا ثبت نام کن
  • خدمات الکترونیک

    میز خدمت

    • سامانه های سازمانی
    • اتوماسیون اداری
    • پست الکترونیک
    • اتوماسیون تغذیه
    • سامانه های آموزشی
    • سامانه آموزش
    • سامانه آموزش مجازی
    • سامانه های پژوهشی
    • سامانه کتابداری
    • سامانه نشریات
    • سامانه های ارتباطی
    • سامانه جذب دانشجو
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • اخبار

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع): اقتدار یک کشور به رشد علمی آن بستگی دارد

  • دسته ها اخبار, اخبار فرهنگی - مناسبتی
  • تاریخ فروردین ۲۷, ۱۴۰۳
  • نظرات ۰ نظر
  • Tags

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: اگر جامعه بخواهد به یک اقتدار و فرهنگ قوی برسد باید علم در آن به اعتلای مطلوب برسد و این بستر هم باید در جایگاه مخصوص آن فراهم شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع)، آیت الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در آیین آغاز سال جدید شمسی که در دانشگاه اهل بیت(ع) برگزار شد، به سخنرانی پرداخته و گفت: ماه رمضان را پشت سر گذاشتیم ماهی که به طور قطع روح انسان در آن تطهیر پیدا می کند و گام‌های بلندی برای همه بشریت برداشته می‌شود، در دعاهای این ماه به ما آموزش داده شده است که برای همه دعا کنیم و حتی در دعاها اهل قبور را هم در نظر بگیریم.

وی افزود: امسال تقارن بهار طبیعت و بهار معنویت برکات مضاعفی را نصیب همه ما کرد.

آیت الله رمضانی عنوان کرد: اقتدار جمهوری اسلامی به دانشی است که کسب کرده و امروزه در دنیا با آن حرف برای گفتن دارد. دانش سبب شده در حوزه‌های مختلف و در بخش ‌های آموزشی و پژوهشی به رشد برسد.

وی با بیان اینکه فضای دانشگاه باید محیط اخلاقی، علمی و معنوی باشد، ابراز کرد: طی سالهای اخیر در دانشگاه اهل بیت(ع) بحث‌های خوبی در حوزه‌های قرآنی دنبال می‌شود که بسیار ارزشمند است. در مناسبت‌ها هم کارهای خوبی انجام می‌گیرد که باید استمرار یابد و نسبت به آن اهتمام جدی داشته باشند. دانشگاه باید به لحاظ علمی جایگاه مطلوب و ایده‌های خود را به دست آورد.

آیت الله رمضانی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه باید در جایگاه ثبوتی و جایگاه اثباتی خود را ارتقا دهد، گفت: یکی از اقدامات در این زمینه توسعه مجله‌ و فصلنامه های علمی و پژوهشی است که دانشگاه قدم‌ و پایه های خوبی را در زمینه برداشته است. همچنین در حوزه فرهنگی هم فعالیت‌های خوبی را انجام می‌دهد. در دانشگاه باید اساتید ارتقا پیدا کنند چرا که دانش امری نیست که از آن فراغت پیدا کرد بلکه باید اساتید علم خود را به روزرسانی کنند و در هر رشته‌ای ارتقاء لازم را داشته باشند. باید کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی در رشته های مختلف فعال باشند. این دانشگاه مزین به نام اهل بیت(ع) است پس باید دانشجویان اینجا مطمئن شوند که اساتید بسیار قوی از نظر علمی دارند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: اخلاق دانشجویی، محیط دانشگاه، فضای درس، محیط خوابگاه و کلاس، رابطه دانشجویان با درس و استاد و رابطه دانشجویان با یکدیگر، احترام نسبت به فرهنگ‌های متنوع ملل با توجه به اینکه در این دانشگاه ۳۰ ملیت حضور دارند؛ اموری هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.هیئت رئیسه باید تعریفی را نسبت به حضور ملل مختلف در این دانشگاه داشته باشد و ما هم قائل هستیم که جذب دانشجوی ملت‌های مختلف جایگاه خوبی پیدا کرده و در کشور دارای رتبه شده است. ما باید در این دانشگاه توسعه و حضور ملل بیشتری را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه اهل بیت(ع) باید مزین به رفتارهای اهل بیتی(ع) باشند، اظهار کرد: باید دانش و علم در این دانشگاه توسعه بیشتری پیدا کند، مهمترین و محوری‌ترین مسئله در دانشگاه حفظ شان علمی دانشگاه است. اگر دانشگاهی داشته باشید که اساتید آن قوی نباشند، فصلنامه‌های علمی و پژوهشی نداشته باشد و در حوزه‌های مختلف حرف برای گفتن نداشته باشد در آینده موفق نخواهد بود. طی چند سال اخیر دانشگاه اهل بیت(ع) تا حدی رشد پیدا کرده که باید استمرار پیدا کند؛ به عنوان مثال جهت تدریس استاتید واحدهای کمتری گذاشته شود که فرصت مطالعه برای ارائه درس داشته باشند این امر در دنیا یک مسئله تعریف شده و ثابت شده است، باید اساتید برای پاسخگویی درباره هر درس در هر شرایطی آماده باشد که دانشجویان بهره لازم را از آن علم و دانش بگیرند.

آیت الله رمضانی با بیان اینکه ما باید تکلیف خود را نسبت به علم و دانش مشخص کنیم، عنوان کرد:‌به طور قطع جامعه علمی با جامعه غیرعلمی متفاوت است. قرآن هم این را امری بدیهی می‌داند و می‌فرماید «آیا کسانی که می‌دانند با کسانی که نمی‌دانند مساوی هستند»، جامعه‌ای که در آن علم و دانش نباشد یک جامعه پس رفت است که رشد نخواهد کرد. اگر جامعه بخواهد به یک اقتدار و فرهنگ قوی برسد باید علم در آن به اعتلای مطلوب برسد و این بستر هم باید در جایگاه مخصوص آن فراهم شود. در فضاهای حوزوی و دانشگاهی باید بستر این موضوع فراهم شود. وقتی بستر فراهم شد عموم جامعه می‌توانند از آن استفاده کنند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه دولت کریمه حضرت مهدی(ع) با دو ویژگی علم و عقلانیت بسیار برجسته می شود، گفت: در آن زمان بستر جامعه به گونه‌ای فراهم می‌شود که همه دنبال علم و دانش خواهند بود، حتی در برخی روایات هست که افراد در خانه نشستند و استنباط علمی می کنند در واقع مردم قدرت استنباط علمی پیدا می‌کنند. علم امروز جامعه بشری ۲ به ۲۷ است. امروز همچون ۱۰۰ سال پیش نیست. همچنین پس از ظهور بستر به گونه‌ای فراهم شود که عقل مردم نیز رشد پیدا می‌کند. وقتی عقلانیت حاکم شود دینی که در آن جامعه ترویج داده می‌شود عقلانی و در نهایت جذاب و فطرت پذیر خواهد بود و همه دین را می‌پذیرند و نسبت به دین نگاه کلیشه‌ای و خشک ندارند. در آن زمان دین گریزی و دین ستیزی معنا پیدا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه جامعه همواره به حسب علم و دانش دانشمندان در مسیر حرکت است، اظهار کرد:‌حتی در دنیای سکولار و بدون دین هم افراد بر اساس و مبنای علمی در حال حرکت هستند. بسیاری از ملت‌ها که ادیان الهی را قبول ندارند بر اساس نگاه دانشی مسیر زندگی خود را تنظیم می‌کنند.

آیت الله رمضانی با بیان اینکه علم و دانش باید مورد احترام قرار بگیرد، گفت:  دانش برای رشد فرد، خانواده و جامعه بسیار مفید است. اگر دانش به معنای واقعی کلمه در جامعه بشری نهادینه شود تمام مجموعه هستی از آن بهره‌مند شوند نگاه انسان‌ها نسبت به یکدیگر متفاوت خواهد بود، البته این علم و دانش را برای رشد در نظر بگیریم. انسان نمی‌تواند نسبت به همه علوم به جایگاه اجتهاد و استنباط برسد و دانشمند بشود چرا که علوم گسترده، بسیط و متنوع است اما اولین انگیزه برای شخص دانشجو این است که از جهالت خارج شود. دانشجویی که برای مدرک و درآمد درس بخواند سطح علم و دانش را پایین آورده است اگرچه یکی از برکات علم این است که انسان در حوزه اقتصادی هم رشد پیدا می‌کند ولی یک زندگی نسبتا رفاهی خواهد داشت. حتی ثروتمندان هم برای ثروت اندوزی نیاز به علم دارند و از علم دیگران برای رسیدن به ثروت استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما باید علم و دانش را از این جهت احترام بگذاریم که به جامعه بیداری، آگاهی و دانایی می‌دهد، اظهار کرد: بنابراین باید به علم احترام گذاشت به دانشمند عالم باید احترام گذاشت، به عالم در هر سطح و در هر حوزه علمی باید احترام گذاشت از آن جهت که آنها عالم هستند. چرا که حیث وجودی پیدا کرده است. کسی که دنبال علم و دانش برود در جامعه دارای جایگاه و ارزش والایی است. استاد و معلم به خاطر جایگاه علمی در جامعه مورد احترام هستند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: استعمار همواره دنبال این است که بسیاری از مردم و به خصوص زنان دنبال دانش نروند در حالی که این بر خلاف خواست ادیان الهی است، زنان نقش اساسی در تعلیم و تربیت جامعه دارد آنها هیچ توجیهی برای این اقدام غیرانسانی خود ندارد. کسانی که این چنین می‌کنند هیچ چیزی از علم و دین نمی‌دانند. در دین آنچه ارزشمند است این است که زن و مرد در کنار هم می‌توانند از نظر علمی خود را رشد بدهند. علم از این منظر که سبب رشد انسان می‌شود و به او جایگاه اجتماعی می‌دهد ارزشمند است، کسی که دنبال علم و دانش است در جامعه به علو درجات می رسد. وقتی بستر رشد علمی برای یک دانشجو فراهم می‌شود دوست و دشمن او هم مشخص می‌شود دشمن او عدم مطالعه و تنبلی است. انسان از طریق علم با دنیا ارتباط برقرار می‌کند. جامعه عالم پرور و علم جو یک جامعه مقتدر خواهد بود.

  • اشتراک گذاری:
author avatar
یاسر نصری

مطلب قبلی

خبر تصویری / آيين آغاز سال جديد شمسي در دانشگاه بين المللي اهل بيت (ع) برگزار شد
فروردین ۲۷, ۱۴۰۳

مطلب بعدی

خبر تصويري/ نشست همگرايي در چهار محدوده فرهنگي حساس به واسطه بازار و اسكله نو در بندر كن
اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳

ممکن است همچنین دوست داشته باشید

mollasadra
بازدید دانشجویان دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) از خانه ملاصدرا و درخت کهنسال سرو آفین
آبان ۱۱, ۱۴۰۴
intex
بازدید دانشجویان دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) از نمایشگاه ملی ایران‌ایتکس
آبان ۱۱, ۱۴۰۴
golk
حضور دانشجویان دانشگاه اهل‌بیت(ع) در سومین جشنواره گل‌کلم کهریزک
آبان ۱۱, ۱۴۰۴

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

بازدید دانشجویان دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) از خانه ملاصدرا و درخت کهنسال سرو آفین
آبان ۱۱, ۱۴۰۴
بازدید دانشجویان دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) از نمایشگاه ملی ایران‌ایتکس
آبان ۱۱, ۱۴۰۴
حضور دانشجویان دانشگاه اهل‌بیت(ع) در سومین جشنواره گل‌کلم کهریزک
آبان ۱۱, ۱۴۰۴
دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)
  • ایران.تهران.اتوبان خلیج فارس.جنب عوارضی تهران-قم
  • ۵۵۲۳۵۶۵۴ / ۰۲۱ / ۹۸+
  • intl@abu.ac.ir

پیوندهای مفید

  • وزارت علوم تحقیقات و فناوری
  • اتحادیه دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • مرکز جذب اعضای هیأت علمی

© 2023 همه حقوق متعلق به دانشگاه بین المللی اهل بیت علیهم السلام میباشد

  • Arabic
  • English
  • فارسی
  • کارکنان
  • اعضاء هیئت علمی