• العربية
  • English
  • فارسی
  • کارکنان
  • اعضاء هیئت علمی
  • درباره ما

    سازمان دانشگاه

    • سازمان دانشگاه
    • حوزه ریاست
    • اداره های وابسته
    • نمودار سازمانی
    • تماس با ما
    • معاونت ها
    • معاونت ارتباطات و امور بین الملل
    • معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی
    • معاونت پژوهش و فناوری
    • معاونت فرهنگی و دانشجویی
    • معاونت اداری و مالی
    • آشنایی با دانشگاه
    • تاریخچه
    • بروشور معرفی دانشگاه
    • چند رسانه ای
    • اطلاع رسانی
    • اطلاعیه ها
    • اخبار
    • دانشگاه در آینه رسانه
    • سایر
    • شماره های تماس
    • نقشه وب سایت
  • آموزش

    دانشکده ها و مراکز

    • دانشکده مطالعات اسلامی
    • گروه تاریخ اسلام
    • گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
    • گروه فلسفه و کلام اسلامی
    • گروه ادیان و عرفان
    • دانشکده ادبیات
    • گروه زبان و ادبیات فارسی
    • گروه زبان و ادبیات فارسی ویژه غیر فارسی زبانان
    • دانشکده حقوق و علوم سیاسی
    • گروه حقوق خصوصی
    • گروه حقوق جزا و جرم شناسی
    • گروه روابط بین الملل
    • دانشکده اقتصاد و مدیریت
    • گروه علوم اقتصادی
    • گروه مدیریت بازرگانی
    • دانشکده علوم اجتماعی و رفتاری
    • گروه علوم ارتباطات اجتماعی
    • گروه مردم شناسی
    • گروه مطالعات زنان
    • دپارتمانها
    • دپارتمان مطالعات و تحقیقات زنان
    • دپارتمان زبان
    • دانشکده فنی و مهندسی
    • گروه مهندسی مکاترونیک
    • گروه مهندسی معماری
    • گروه مهندسی عمران
    • گروه مهندسی کامپیوتر
    • مراکز نوآوری
    • مرکز نوآوری بین المللی یاس
    • آموزش
    • قوانین و آیین نامه های آموزشی
    • تقویم آموزشی
    • کاربرگ های آموزشی
  • پژوهش

    رویدادهای پژوهشی

    • پژوهش
    • رویدادهای علمی
    • تازه های نشر
    • پایان نامه ها
    • اطلاعیه های برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه
    • انتشارات دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)
    • کنفرانس بین المللی علوم نوین در مهندسی
    • مجلات و نشریات
    • دوفصلنامه مطالعات تطبیقی تاریخ و فرهنگ اسلامی
    • فصلنامه علمی مطالعات ادبیات شیعی
    • دوفصلنامه پژوهش های اسلامی خاورشناسان
    • نشریه بین المللی مطالعات زنان مسلمان
    • نشریه تحقیقات کاربردی در مهندسی کامپیوتر و مکاترونیک
    • فصلنامه مطالعات جهانی کسب و کار و تجارت
    • نشریه مفهوم و ساختار عملكرد در مهندسي
  • پذیرش

    پذیرش دانشجو

    • رشته ها و برنامه ها
    • کارشناسی
    • کارشناسی ارشد
    • دکتری
    • پذیرش دانشجو
    • شرایط عمومی پذیرش
    • مدارک مورد نیاز
    • فرآیند ثبت نام
    • زمان بندی
    • ویزا
    • مدارک مورد نیاز
    • فرآیند درخواست ویزا
    • ورود و خروج، اقامت
    • بورسیه
    • شرایط
    • تسهیلات
    • اطلاعات مفید
    • خوابگاه
    • بیمه
    • هزینه ها در ایران
    • شهریه
    • چرا دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)
    • با دانشجویان و دانش آموختگان
    • همین حالا ثبت نام کن
  • خدمات الکترونیک

    میز خدمت

    • سامانه های سازمانی
    • اتوماسیون اداری
    • پست الکترونیک
    • اتوماسیون تغذیه
    • سامانه های آموزشی
    • سامانه آموزش
    • سامانه آموزش مجازی
    • سامانه های پژوهشی
    • سامانه کتابداری
    • سامانه نشریات
    • سامانه های ارتباطی
    • سامانه جذب دانشجو
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • اخبار

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع): دانشگاه بدون دانشجو هویت ندارد

  • دسته ها اخبار, اخبار آموزشی, اخبار فرهنگی - مناسبتی
  • تاریخ مهر ۲۱, ۱۴۰۴
  • نظرات ۰ نظر
  • Tags

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع)، آیت‌الله «رمضانی» در جشن دانش آموختگی فارغ‌التحصیلان بین‌المللی دانشگاه اهل بیت (ع) با تأکید بر محوریت دانشجو در دانشگاه، تولید علم نافع و پیوند علم با ایمان، خواستار تلاش کشورهای اسلامی برای قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور برتر علمی جهان شد.

مشروح سخنان آیت‌الله رمضانی به شرح زیر است:

دانشجو، هویت‌بخش دانشگاه

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت با بیان اینکه هویت دانشگاه به حضور دانشجو است، گفت: اگر دانشجو نباشد، استاد هم در آن دانشگاه نمی‌تواند نقش داشته باشد. دانشگاه بدون دانشجو فاقد معنا و مفهوم است. مابقی امور در دانشگاه به دنبال حضور دانشجو می‌آید و آنگاه است که استاد نقش خود را ایفا می‌کند.

ایشان خطاب به دانشجویان افزود: شما پس از پایان تحصیلات نیز باید تلاش کنید با اساتید خود ارتباط داشته باشید. این تشکر و قدردانی به این معنا است که دانش را در جای خودش مورد بهره‌برداری قرار می‌دهید.

تأکید بر علم نافع و مدیریت جامعه با علم

عضو مجلس خبرگان رهبری، «نافع بودن» را ویژگی دانشمند برشمرد و گفت: دنبال علم نافع باشید. علم، موردپسند فطرت و عقل است و در مقابل، جهل را نه عقل و نه فطرت نمی‌پسندند.

آیت‌الله رمضانی با اشاره به اعطای علم از سوی خداوند به بشر، اظهار داشت: انسان بهره کمی از علم دارد و همان بهره کم باعث مدیریت جامعه می‌شود. بسیاری از مسائل از جمله آسیب‌های طبیعی را انسان می‌تواند از طریق علم مدیریت کند. دانش ما به حدی می‌رسد که می‌توانیم سدهای بزرگی بسازیم و در برابر زلزله‌های شدید مقاومت کنیم.

ایشان با تأکید بر به‌کارگیری دانش در همه مقوله‌ها از جمله صنعت، کشاورزی و علوم پایه، خاطرنشان کرد: هر نوع دانشی می‌تواند برای یک نوع بسترسازی سالم در جامعه نقش ایفا کند و زمینه مدنیت و تمدن جدید باشد اگر این در کنار ایمان باشد، در مسیر تمدن نوین اسلامی قرار می‌گیرد.

ویژگی‌های علم نافع

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت در تعریف دقیق‌تر علم نافع، چند ویژگی برشمرد:

  • حل‌کننده مشکلات جامعه:علم در دانشگاه و یا در حوزه باید ناظر به واقعیات جامعه و نیازهای فکری، عقیدتی، اخلاقی، معیشتی، سیاسی و فرهنگی باشد.
  • عزت‌آفرین برای جامعه اسلامی:علم نافع باعث رشد فرد و جامعه می‌شود و برای رسیدن به امت اسلامی و تمدن نوین اسلامی ضروری است.
  • رهایی از تقلید:علم باعث می‌شود انسان از تقلید و مصرف‌زدگی رهایی یابد و نقش تولیدی داشته باشد. کشورهای مسلمان نباید در حوزه علم مصرف‌گرا باشند، بلکه باید خود تولیدکننده علم باشند.

وضعیت علمی کشورهای اسلامی و ایران

آیت‌الله رمضانی با اشاره به تاریخچه درخشان علمی مسلمانان، گفت: مسلمانان همواره مرکز ثقل علوم بودند، اما زمانی که علم و دانش خود را از دست دادند و به روز نبودند، منحط شدند. جهل باعث انحطاط جامعه می‌شود، اما علم باعث رشد جامعه در همه ابعاد می‌شود.

ایشان با بیان اینکه کشورهای مسلمان به لحاظ رده‌های علمی باید جزو ۱۰ کشور برتر دنیا باشند، افزود: ایران تلاش کرد و همه کشورهای مسلمان هم باید تلاش بکنند. جایگاه ایران در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۵۷ بوده، اما امروزه به ۱۷ رسیده‌ایم و مجاهدان دانشمند ما برای دستیابی به این جایگاه تلاش کرده‌اند. در بعضی از رشته‌ها جزو ۱۰ کشور برتر دنیا قرار داریم و در برخی از رشته‌ها جزو ۵ کشور اول دنیا هستیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری، علم را عامل قدرت و اقتدار برای جامعه دانست و گفت: امروزه دانشمندان ما را هدف گرفته و به شهادت می‌رسانند، برای اینکه این دانشمندان باعث اقتدار نظام علمی ایران شدند. این ویژگی را همه کشورهای مسلمان باید به دست بیاورند.

لزوم پیوند علم و ایمان

ایشان با تأکید بر جدایی‌ناپذیری علم از ایمان، هشدار داد: شما نباید علم را از ایمان جدا کنید. علم که از ایمان جدا شود خطرآفرین خواهد بود. پیوند بین علم و ایمان باعث رشد جامعه می‌شود.

آیت‌الله رمضانی یکی از تفاوت‌های جامعه اسلامی با جامعه سکولار را اینگونه برشمرد: در دانشگاه‌های سکولار علم جز مقوله‌های اصلی نیست. آنجا تنها به علم به‌ماهو علم توجه دارند. اما در جامعه اسلامی، علم وقتی در کنار ایمان قرار بگیرد، به جامعه خدمت می‌رساند.

ایشان با اشاره به نمونه‌های تاریخی، افزود: اگر علم باشد و ایمان نباشد، می‌شود غزه. می‌شود جنایت‌هایی که نسبت به سرخ‌پوست‌ها در آمریکای لاتین مرتکب شدند. می‌شود همان بردگی که در سنگال در جزیره کره تحقق پیدا کرد. امروز البته بردگی مدرن است و یک ملت را به عنوان برده می‌گیرند.

تربیت انسان مومن و آزادی‌خواه

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت، تربیت انسان متعهد را در دانشگاه‌ها ضروری دانست و گفت: باید انسان مومن، آزادی‌خواه و عدالت‌خواه تربیت کنیم. اگر این سلاح علم را به دست هر کسی بدهیم، غیر از تهدید چیز دیگری نخواهد بود. امروز در نظام‌هایی که ما با آن مواجه هستیم، کشورهای ضعیف را تحقیر، تهدید و دعوت به تسلیم می‌کنند.

تمدن نوین اسلامی؛ ترکیب علم، اخلاق و عدالت

ایشان با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، تصریح کرد: در تمدن نوین اسلامی علم در کنار اخلاق، عدالت و معنویت است. هدف نهایی، انسان در تراز قرآن است؛ انسانی که اهل باور و ایمان باشد و این ایمان را افزایش دهد.

آیت‌الله رمضانی در پایان بر لزوم خدمت‌رسانی فارغ‌التحصیلان به مردم تأکید کرد و گفت: این خدمت باید در عمل باشد، نه در شعار. باید احساس کنیم که درد دیگران درد ماست. امروز غصه جامعه بشری، بی‌عدالتی و تبعیض است. چرا ثروت دنیا به تساوی توزیع نمی‌شود؟ چرا یک میلیارد نفر از سوءتغذیه رنج می‌برند؟

ایشان علم را باید در خدمت بشر و برای ایجاد آرامش و آسایش برای همه دانست و خاطرنشان کرد: آرامش فقط با یک نظام توحیدی معنا پیدا می‌کند؛ زمانی که انسان با یک قادر مطلق ارتباط برقرار کند. این زمینه یک نظام توحیدی و تمدن نوین اسلامی با شاخصه‌های عقلانیت، معنویت، عدالت، اعتدال و علم‌اندوزی را فراهم می‌کند.

  • اشتراک گذاری:
author avatar
یاسر نصری

مطلب قبلی

خبر تصويري/ جشن دانش‌آموختگي دانشجويان بين‌الملل دانشگاه بين‌المللي اهل‌بيت (ع) برگزار شد
مهر ۲۱, ۱۴۰۴

مطلب بعدی

ثبت نام از پذيرفته شدگان نهايي ايراني مقطع كارشناسي 1404
مهر ۲۲, ۱۴۰۴

ممکن است همچنین دوست داشته باشید

sharif
بازدید علمی دانشجویان معماری از پروژه مسجد دانشگاه صنعتی شریف
آبان ۷, ۱۴۰۴
drjazari
آیین تکریم فارغ‌التحصیلان بین‌الملل و استقبال از سال تحصیلی جدید برگزار شد
مهر ۲۷, ۱۴۰۴
museumsh
بازدید دانشجویان بین‌المللی از موزه‌های هنری تهران
مهر ۲۲, ۱۴۰۴

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

بازدید علمی دانشجویان معماری از پروژه مسجد دانشگاه صنعتی شریف
آبان ۷, ۱۴۰۴
آیین تکریم فارغ‌التحصیلان بین‌الملل و استقبال از سال تحصیلی جدید برگزار شد
مهر ۲۷, ۱۴۰۴
بازدید دانشجویان بین‌المللی از موزه‌های هنری تهران
مهر ۲۲, ۱۴۰۴
دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)
  • ایران.تهران.اتوبان خلیج فارس.جنب عوارضی تهران-قم
  • ۵۵۲۳۵۶۵۴ / ۰۲۱ / ۹۸+
  • intl@abu.ac.ir

پیوندهای مفید

  • وزارت علوم تحقیقات و فناوری
  • اتحادیه دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • مرکز جذب اعضای هیأت علمی

© 2023 همه حقوق متعلق به دانشگاه بین المللی اهل بیت علیهم السلام میباشد

  • Arabic
  • English
  • فارسی
  • کارکنان
  • اعضاء هیئت علمی