کرسی علمی – ترویجی جغرافیای تاریخی شبیهخوانی(تعزیه) در ایران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع)، پیش نشست نخستین همایش علمی هیئات و آیین های مذهبی درقالب چهارمین کرسی علمی – ترویجی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) به همت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و با همکاری مرکز تخصصی إحیای امر دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
در این کرسی که با ارائه دکتر مسلم نادعلیزاده عضو هیئت علمی دانشگاه، روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲ در سالن همایش های دانشگاه برگزار شد؛ ضمن تبیین موضوع و مفردات بحث به پراکنش جغرافیایی تعزیه از پسِ برافتادن صفویان در ایران پرداخته شد.
در ادامه، دکتر طاووسی مسرور، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، ناقد این نشست، با برشمردن برخی مواضع جغرافیایی اشاره نشده در تحقیق در شمال و مرکز کشور به وجود زمینه تحقیقات میدانی در این باره اشاره کرد و آن را در جهت تکمیل پژوهش مفید دانستند.
محمّد رضا سنگری، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ناقد دوم، ضمن توضیح نمودها و نمادهای اولیه و رگههای آغازین شکل گیری شبیه خوانی پیش از عصر صفویان و در سده های ۷ و ۸ پرداخت و پهنه ایران تاریخی و گستره فرهنگی آن، پیگیری عقبه های فرهنگی این پدیده را در شکل گیری تصوّری بهتر از موضوع موثر دانست.
در ادامه دکتر رضا بیات، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی، به بیان نقطه نظرات خود در زمینه برخی مناطق مغفول جغرافیایی در این پژوهش پرداخت و استفاده از منابعی همچون فهارس نسخ خطی، اسناد، وقفنامه ها ونگاره های تزیینی را جهت هرچه پرمایه تر شدن تحقیق یادآور شد.
در پایان دکتر نادعلیزاده به برخی پرسش ها ونقدهای مطرح شده پاسخ داد. و در انتها توسط مسئولان مرکز تخصصی احیاء امر دانشگاه امام صادق از ایشان تجلیل بعمل آمد.