Preaload Image
بودجه

بررسی آثار اقتصادی ساختار بودجه استانی در استان های ایران

چکیده :

محدودیت منابع مالی  و نیاز های اساسی جامعه، باعث شده است که بودجه بندی و نحوه تخصیص آن مورد توجه اکثر دانشمندان، سیاست مداران و برنامه ریزان قرار گیرد. از آنجای که در ایران اکثر  فعالیت های اقتصادی توسط دولت انجام می شود اهمیت بودجه عمرانی و نحوه تخصیص آن بیشتر از هرزمان احساس می شود به همین خاطر تحقیق حاضر برای  بررسی آثار اقتصادی ساختار بودجه استانی در استان های ایران انجام شده است. برای این هدف داده‌های آماری از طریق سایت آمار ایران برای تمام استان‌های در طی دوره زمانی 1390-1398 جمع‌آوری گردیده است. این تحقیق با استفاده از روش داده‌های تابلویی توسط برنامه ایویوز تجزیه و تحلیل‌شده و نتایج آن نشان می‌دهد که یک درصد تغیر در بودجه امور اقتصادی باعث افزایش 0.241848 درصد افزایش تولید ناخالص داخلی سرانه می‌شود. یک در صد تغییر در بودجه امور خدمات عمومی باعث می‌شود که تولید ناخالص سرانه به‌اندازه 0.102297 درصد افزایش کند. یک درصد تغییر در بودجه امور اجتماعی باعث می‌شود که تولید ناخالص داخلی به‌اندازه 0.94480 درصد افزایش کند و یک درصد تغییر در بودجه امور دفاعی باعث می‌شود که 0.74006 درصد تولید ناخالص داخلی سرانه افزایش نماید. از آنجای که یکی از اهداف اساسی دولت ها رسیدن به رشد اقتصادی است، سیاست‌مداران، برنامه ریزان به خصوص شورایی برنامه‌ریزی و توسعه استانی بخاطر رسیدن به این هدف مهم باید توجه بیشتری در بودجه امور اقتصادی، امور عمومی و بودجه‌های بخش آموزش و بهداشت نماید تا از طریق آن بهره‌وری نیروی کار و درنهایت رشد اقتصادی کشور را افزایش دهد.

نظر بدهید